Historie van Holder

De historie van Holder begint in 1888. In dat jaar stichtten de broers C. Friedrich en Martin Holder een machinewerkplaats en magneetfabriek. Na een periode van snelle groei werkten in 1912 zo'n 100 medewerkers voor 'Gebrüder Holder'. In 1913 ontwikkelde Holder de eerste zelfstandige rugspuit ter wereld; een concept dat nagenoeg ongewijzigd nog steeds gebruikt wordt.

In 1930 bracht Holder een universeel inzetbare eenassige trekker op de markt. Deze trekker beschikte over een aantal voor die tijd revolutionaire specificaties. Afzonderlijk te remmen wielen, riemschijf en aftakas waren richtinggevend voor de trekkerindustrie.

Holder was ook de eerste fabrikant die een kleine dieselmotor ontwikkelde. Deze lichte en in 1950 geïntroduceerde motor kon zeer goed gebruikt worden voor de eenassige trekkers. Het concept werd verkocht aan de firma Sachs en de Holder dieselmotoren zijn in zeer grote aantallen onder de naam 'Sachs Diesel' over de hele wereld geleverd.

holder oud

In 1953 introduceerde Holder haar eerste vierwielige trekker. De B10 / 12 modellen worden nog regelmatig in de praktijk ingezet. Deze eerste vierwielige trekkers waren voorzien van de originele Holder motoren en zijn daarom tegenwoordig zeer gewild bij verzamelaars.

holder oud 2

Een jaar later bracht Holder de A10 op de markt: de eerste trekker met vierwielaandrijving én knikbesturing. Dankzij de permanente 'echte' vierwielaandrijving en de kleine draaicirkel was de trekker een groot succes. Dit unieke concept wordt nog steeds tot grote tevredenheid toegepast in de huidige generatie Holder kniktrekkers.

Parallel aan de ontwikkeling van motoren en trekkers ging ook de vernieuwing in de spuittechniek door. Ook hier zette Holder de toon. Motorvatspuiten, axiaalstroomspuiten, Dositron spuitelektronica, dwarsstroom spuiten en het IS-systeem zijn goede voorbeelden van Holder-ontwikkelingen.

In 1991 brengt Holder de C 6000 Hydrostat op de markt, de eerste trekker met een digitaal-elektronische aansturing. Een microprocessor bewaakt en regelt alle belangrijke systemen van het voertuig om de trekker optimaal af te stemmen op de werkomstandigehden. De in 1993 geïntroduceerde Generatie 2000 serie is geheel modulair opgebouwd, zodat op een eenvoudige manier klantspecifieke trekkers geassembleerd kunnen worden.

De in 1995 gebrachte Multipark serie zette opnieuw de toon. Een complete serie trekkers, speciaal ontwikkeld voor de openbare ruimte. De serie bestaat uit vijf modellen, die allen een hydrostatische aandrijving en even grote wielen hebben. Vanzelfsprekend heeft de Multipark serie 'echte' vierwielaandrijving en knikbesturing.1998 is het jaar dat op de spuitmachines het OVS systeem op de markt wordt gebracht. Deze ontwikkeling wordt in Duitsland met een "gouden medaille" beloond als meest innovatie product in dit marktsegment van dat jaar.

Introductie van het Dual Drive systeem op de 700/800 en 900 serie hydrostaat trekkers vond plaats in 2001. Dit systeem biedt voor de hydrostaat trekkers de mogelijkheid om de aandrijving bij hoge transportsnelheid om te schakelen naar mechanische aandrijving.

In 2003 werd de bekende A-Trac serie 400/450 en 560 vervangen door de moderne A 5.58 voorzien van nieuwe technieken, zoals een elec. omkeerschakeling, joystickbediening voor hydrauliekfuncties en een zeer moderne cabine.

Een compleet nieuwe trekker in de C serie werd in 2005 geintroduceerd namelijk de Holder C 4.74. Holder geeft met deze trekker zeer duidelijk zijn visitekaartje af. Ongekende mogelijkheden voor hydrauliekfuncties, groot hefvermogen, veel vermogen, dit alles gecombineerd met "echte" Holder kenmerken zoals vier even grote wielen, 4 wd., knikbesturing.

In 2005 wordt Holder overgenomen door het internationale bedrijf UZEL. Deze onderneming heeft productiefaciliteiten in diverse landen zoals Amerika, India, Duitsland en Turkije. UZEL behoort tot de 10 grootste bedrijven in de agrarische sector. Daarnaast produceren zij halffabricaten voor de auto-industrie en luchtvaart.

Met deze overname door UZEL is niet alleen de toekomst van het merk Holder verzekerd, maar tevens zijn er meer mogelijkheden om te investeren in nieuwe producten. Tevens kan men profiteren van synergievoordelen op diverse vlakken.

2006 Is het jaar dat de nieuwe Holder A 7.74 wordt gelanceerd. Voorzien van een nieuwe cabine, meer mogelijkheden voor hydrauliekfuncties, nieuwe versnellingsbak en voorzien van het nieuwste type Deutz motor, zet Holder met deze trekker de standaard neer voor smalspoortrekkers.